Sittard - President Kennedysingel

Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld. We slaan de handen ineen met Van Wijnen en Laudy Bouw & Ontwikkeling om op deze plek een prettige en groene leefomgeving te creëren met 210 nieuwe appartementen. Wij werken hiervoor samen als consortium ‘Hart voor Sittard’.


Het plan speelt in op de doelen van de gemeente Sittard-Geleen voor een betere, groenere en sociaal veiligere leefomgeving in de stad. In het gebied, dat eigendom is van de gemeente Sittard-Geleen, staan al jaren verouderde en leegstaande gebouwen. Consortium Hart voor Sittard bundelt slagkracht, snelheid en specialismes om dit gebied te herontwikkelen tot een hoogwaardig en groen woongebied in het centrum.

Het gebied wordt een mix van sociale huurappartementen en middeldure huur- en koopappartementen, met een eigentijdse uitstraling en afwisselende architectuur. Het ontwerp ligt in handen van architectenbureaus SATIJNplus Architecten, Wauben Architects en Povše & Timmermans architecten, gevestigd in de gemeente Sittard-Geleen.


De openbare ruimte wordt een parkachtige omgeving, ontworpen door landschapsarchitect Bureau Verbeek. Het glooiende landschap met natuurlijke vormen met een grote hoeveelheid bomen, bloemen en planten bevordert de biodiversiteit. 


De 210 nieuwe appartementen bestaan uit 94 huur- en 116 koopappartementen.


Met betrekking tot de huurappartementen zullen voor Wonen Limburg Accent 48 middenhuur appartementen gerealiseerd worden. Voor ZoWonen betreft dit 46 sociale huurappartementen.


De 116 koopappartementen zullen door ons verkocht worden. Indien u geïnteresseerd bent in de aankoop van één van deze appartementen en/of op de hoogte wilt worden gehouden, dan kunt u zich inschrijven via de website www.woonwensenwordenwaar.nl