Sittard - President Kennedysingel

Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld. Samen met twee andere partijen uit de regio slaan we de handen ineen om op deze plek een prettige en groene leefomgeving te creëren met 210 nieuwe appartementen. Als consortium werken wij hiervoor samen met Van Wijnen en Laudy Bouw & Ontwikkeling onder de naam ‘Hart voor Sittard’.  
 
Het plan speelt in op de doelen van de gemeente Sittard-Geleen voor een betere, groenere en sociaal veiligere leefomgeving in de stad. In het gebied, dat eigendom is van de gemeente Sittard-Geleen, staan al jaren verouderde en leegstaande gebouwen. Consortium Hart voor Sittard bundelt slagkracht, snelheid en specialismes om dit gebied te herontwikkelen tot een hoogwaardig en groen woongebied in het centrum.

Op de locatie worden 210 appartementen gerealiseerd, waarvan 94 huur- en 116 koopappartementen. Het gebied wordt een mix van sociale huurappartementen en middeldure huur- en koopappartementen, met een eigentijdse uitstraling en afwisselende architectuur. Het ontwerp ligt in handen van architectenbureaus SATIJNplus Architecten, Wauben Architects en Povše & Timmermans architecten, gevestigd in de gemeente Sittard-Geleen.
 
De openbare ruimte wordt een parkachtige omgeving, ontworpen door landschapsarchitect Bureau Verbeek. Het glooiende landschap met natuurlijke vormen met een grote hoeveelheid bomen, bloemen en planten bevordert de biodiversiteit. 

Een animatie van de herontwikkeling is te bekijken middels de volgende link: Animatie President Kennedysingel Sittard


Bent u geïnteresseerd en/of wilt u op de hoogte worden gehouden? Schrijf u nu alvast in via de website www.woonwensenwordenwaar.nl